Založ si blog

Netolerantné stádo homofóbov

Celý svet je ako vo zveráku. Na každom fronte sme vypätí a čakáme čo sa udeje. Hovoríme o tolerancii a obrusovaní hrán. Taktiež na každom fronte. Žiaľ opak je pravdou. V skutočnosti chceme hecovať, podpichovať, provokovať… Skrátka robiť všetko, len aby sme neboli ako spoločnosť v pohode. Aby nebol mier. Aby sme sa nerešpektovali. Sme ako nadržané stádo a bažíme po cudzej krvi.


Prejdem ale k pointe môjho zamyslenia sa. Je šialené, čo sa udialo na olympiáde. Včerajším dňom pre mňa skončila, hoc výkony športovcov, ktoré som videl boli krásne. Hlavne naši, úžasní sú všetci. Od Jessicy, až po Kaju. A všetci ostatní, ktorí sú tam, fest im fandím.

Rád by som sa ale iba takto do éteru opýtal, či je toto normálne. Že osoba, ktorá podľa výsledkov testov mala športovať v mužskej kategórii, športuje so ženami? S nimi zvádza súboje, s nimi bojuje a vyhráva? Ako včera alžírska „boxerka“ proti talianke? Za necelú minútu ju zbila na blato. Slzy talianky obleteli celý svet a ja sa nechcem v tomto príspevku zastať žiadnej strany. Naozaj. Nepoznám pravidlá boxu a som tolerantný. Verím aj na inakosť a dokonca mi ľudia, ktorí sú iní ako ja nevadia. Myslím to smrteľne vážne. Nechcem sa zastať prehratej boxerky.

Chcem sa ale pozastaviť nad hlavou tejto chobotnice. Nad hlavou zvrátenej ideológie, ktorú nám ako ľudstvu postupne dávkujú. Ako je možné, že v roku 2023 bol vydaný oficiálnou boxerskou federáciou dokument (viď pripnuté foto), kde bola táto pretekárka diskvalifikovaná, a na olympiáde predsa len preteká so ženami? Je toto normálne? Mnohí si myslia mylne, že to je muž. Poďme ale k faktom: Imane Kheif je žena, ktorá má v dôsledku genetickej poruchy mimoriadne schopnosti. Má chromozóm ako muži X aj Y. Teda produkuje testosterón a má mužskú silu. V skratke: v ringu s taliankou namala čo robiť!!! Preto ju „nehejtujem“ pýtam sa ale vrcholu ľadovca: prečo to dovolili? Prečo sa správajú ako netolerantné stádo homofóbov???

Kto sedí vo vyšších radách týchto zverstiev? Kto to dovolí, to nie je len okresná súťaž, kde súťažia rodiny. Chlapi so ženami a deťmi pri ohni v nedeľu. Po opekačke spolu zápasia a píšu si do zošita body. Najlepšia rodina môže za odmenu odniesť opitého otca domov. Toto sú olympijské hry preboha!!! Darmo bude písať pán Bárdy, že toto nemáme spájať s LGBTI, že nemáme vytvárať pnutie. No nie, to pnutie vytvára spomínaná ideologická chobotnica, ktorou LGBTI jednoducho je!!! Je potrebné si to uvedomiť a jasne to pomenovať. Slušne, vecne a jasne. Je potrebné sa proti tomu postaviť čelom.
Vlastne celý úvod OH k tomu smeroval, sám sebe sa čudujem, že sa vlastne čudujem. Umelecký riaditeľ OH si pomýlil miesto a čas. Nemám nič proti inakosti, ani umeniu ktorému nerozumiem. Veď o tom je umenie, tiež sa radím k tejto odnoži. Tvorím slovom. Áno, také umenie je. Každému povie niečo iné a niekomu vôbec nič. Dokonca mi nevadilo ani samotné vystúpenie. Nemám nič proti obrazom, tancom, kostýmom a hudbe. Hudbu milujem. Tu však ide o jednu veľmi podstatnú a nezanedbateľnú vec: Oni si s týmto predstavením pomýlili čas a miesto. Veď v poriadku, keď robíš nejaké umenie pre úzkoprofilové publikum prečo nie? Dokonca by som sa na také niečo veľmi rád pozrel. Nemám s tým problém. Lenže toto bol otvárací ceremoniál OH. Ktorý ide do celého sveta a pozerá ho množstvo rôznych ľudí. Vrchol dekadencie a úpadku. Aj tomu dokonca rozumiem, patrí to k obrazom a umeniu. Ale nie na takom podujatí a nie v takom čase. V čase keď máme obrusovať hrany a zjemňovať našu podstatu bytia.

Hlava ideologickej chobotnice silnie. Je presvedčená o svojej pravde. Presne preto nesmieme do ohňa dúchať nenávistné a silené veci. Každý máme svoju pravdu, rešpektujme sa. Ideologické šialenstvo sebaprijatia a tranzícií, či rodových nechutností naberá na sile. Mne je to úprimne jedno, mám ale potomkov, ktorých sa to môže dotknúť a ja urobím všetko preto, aby sa tak nestalo. Preto píšem aj tento príspevok. Preto sa pýtam kompetentných, veľmi slušnou formou: Ako sa toto mohlo celé schváliť, udiať? Ako to môže ďalej pokračovať?

Ľudia, ktorí si povedia svoj názor proti tejto ideológii, dostávajú nálepku. Hneď je z nich netolerantné stádo homofóbov. Patrím k nim aj ja? Myslím si že nie. Ba práve naopak. Cítim, že hlava chobotnice LGBTI je netolerantným stádom homofóbov. Jedny hovoria na druhých. Zlodej kričí: Chyťte zlodeja. Mohli by sme to uzavrieť remízou: Sme netolerantné stádo homofóbov? Kto je viac a kde je pravda?

Vrátim sa na môj úvod: Chceme obrusovať hrany a robíme opak. Tvárime sa, že sme tolerantní, ale nie sme. Toto už nie je o inakosti, dúhe a tolerancii. O farebných vlajočkách a láske a Pride pochodoch, kde 68 % publika nevie, čo tam vlastne robí. Toto už zašlo priďaleko, aby sme sa na to iba takto pozerali.
Na fotke pripínam oficiálny dokument, kde bol alžírsky boxer vyradený v roku 2023 zo ženských súťaží. Takto chceme pretláčať inakosť? Ale to nie je inakosť! To je neférová vec voči všetkých ženám vôbec. To už sa budeme všetci teraz nosiť po tejto Zemi na našich chodidlách v rámci pocitov? Tak ako sa cítime? Čo sa cítim, to som? Ja sa dnes cítim fajn. Tento pocit som sa snažil písať pri všetkej pokore a úcte ku všetkým. Nevadí mi inakosť, ani opačná orientácia. Čo je ale veľa, je veľa.

Ak som sa niekoho týmto príspevkom dotkol, je mi to úprimne jedno, je to môj pocit. Týmto sa otvorene hlásim k nerešpektovaniu ideológie LGBTI. Nie voči jedincom, opakujem nemám nič proti inakosti, ale voči hlave tejto chobotnice.

Buďte iní, len rešpektujte aj druhú stranu. Menej je viac. Na svete sa začínajú diať choré veci. Mrzačenie detí sa nazýva tranzícia a to že máš penis ešte nezaručuje, že si muž. Za svojich starých a priamejších časov by som povedal: „Svet sa nám obracia v kravskú piču“. Ale nepoviem to, budem jemnejší a dokonca pozitívnejší, lebo taký som: Nenechajte sa zmiasť, všetko nakoniec dopadne dobre.

Milujte sa.

J. M.

Moje stránky:

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1eT22U2zkOsAsF0qy7K9Gn

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100070180066559

IG: https://www.instagram.com/janmarton/

Martinus: https://www.martinus.sk/l?authors%5B0%5D=36481

Twitter: https://x.com/jan_marton/status/1241358186134847489

Slovenské literárne centrum: https://www.litcentrum.sk/autor/jan-marton

Dobré správy :-)

12.09.2024

Môj nový román sa bude volať DEJINY ĽUDSKÉHO GÝČA. Vychádza 11.11.2024 a pokrstím ho 13.11.2024 o 18.00 v BRATISLAVE – SK Vajnorská. Nebude to obyčajný krst. Bude to dvojitý krst, spolu s novým románom Paľka HIRAXA Baričáka, ktorý dostal názov TEOM. A keďže dobrých krstov nie je nikdy dosť, naše romány opakovane pokrstíme aj 5.12.2024 v KOŠŤANOCH NAD TURCOM. [...]

Zvrátená doba nenásytného spôsobu dobre zamaskovanej totality

11.09.2024

Kam sme sa to až dostali? Toto sú čo za totalitné praktiky? Prečo by mal riaditeľ Národného divadla v Košiciach vysvetľovať fotku s ministerkou kultúry? Veď toto je šialené. Totalitné praktiky u niektorých novinárov sa stali živnou pôdou pre nepokoje v tomto štáte!!! Nerád to píšem, ale je to fakt. Môžu za veľa zla. No keď si riaditeľ divadla dá [...]

Umelecká obec plná nadľudí

02.09.2024

Robo Papp dostal BAN na jednom nemenovanom hudobnom portáli len za to, že vyjadril slušnou formou svoj politický názor. Neuveriteľné. Stal sa hneď obeťou liberálneho lynču. Je to šialené, kam sme až dospeli. Týmto by som mu chcel vyjadriť podporu. Nehaním žiadnu politickú stranu, nakoľko som ešte nikdy v živote nebol voliť. Nie je však normálne, že ak si niekto povie [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Ján Marton

Niektorí ľudia sa nikdy nezbláznia, tí musia mať ale príšerný život. - Ch. Bukowski

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 44043x
Priemerná čítanosť článkov: 1223x

Autor blogu

Kategórie