Založ si blog

Zvrátená doba nenásytného spôsobu dobre zamaskovanej totality

Kam sme sa to až dostali? Toto sú čo za totalitné praktiky? Prečo by mal riaditeľ Národného divadla v Košiciach vysvetľovať fotku s ministerkou kultúry? Veď toto je šialené. Totalitné praktiky u niektorých novinárov sa stali živnou pôdou pre nepokoje v tomto štáte!!! Nerád to píšem, ale je to fakt. Môžu za veľa zla.

No keď si riaditeľ divadla dá fotku s ministerkou kultúry, asi to korešponduje. Jedine, žeby za tým bol nejaký iný politický názor nejakej skupiny ľudí. Tlačených ďalšou skupinou zvrátených oligarchov, ktorí tlačia iba na jednu pravdu a jeden názor. Toto je šialené ako niektoré novinárske hyeny masírujú určitú časť obyvateľstva. Toto čo vystrája DENNÍK N na dennej báze je absolútne neobjektívne šialenstvo. Nikdy v živote som nebol voliť, ale pri pohľade na ich kontent sa mi robí nevoľno.

To aby riaditeľ divadla cítil nejaké výčitky a mal niekomu niečo vysvetľovať? Že sa odfotil s ministerkou kultúry? Nádoby na tekutiny po masturbácii vystupujúcich na ďalších námestiach sú už pripravené. Majú tam slovo „kultúra“, ale to s kultúrou nemá nič spoločné. Jedná sa tu totiž o jeden politický prúd. Ten valcuje absolútne všetko. Hlava nehlava. Šport, kultúra…nič im nie je sväté. Všetko silou mocou spolitizovať. Nebrať vôbec ani len štipku ohľadu na iný názor. Človek aby sa tu normálne bál povedať, komu politicky fandí. Alebo kto mu je politicky bližší. Alebo naopak, že mu nevadí ministerka kultúry, lebo to by bol strašný poprask. Musel by vysvetľovať, že prečo mu ministerka nevadí. Zvrátená doba nenásytných spôsobov totality.

Toto už hraničí skutočne s jemným dotykom fašizmu. Jedna pravda, jeden názor, jeden smer a tok myšlienok. Nesmieš ani len na stotinu zapochybovať, lebo ťa zrušia. Ak to takto pôjde ďalej, tak budeme pomaly pri vstupe do práce hovoriť či nám vadí ten minister, alebo nevadí. Ak nevadí, tak prečo. Lebo by mal vadiť, lebo tým správnym ľuďom so správnym názorom vadí. Tak by mal logicky vadiť aj nám. Totalita sa nám vracia v modernom háve. V modernej vízii krásnej Európy. Bez zdravého sedliackeho rozumu a bez štipky tolerancie, či pochopenia pre iný názor.

Atmosféra je dosť vypätá. V každom smere. Ale keď si to rozmením na drobné…a bavíme sa v tomto príspevku o kultúre, za všetkým je politika. Nenásytná a zlá. Chorá a s klapkami na očiach. Vedia vôbec takýto písalkovia, že sú aj ľudia s opačným názorom? Že sú vzdelanejší ako oni a možno vedia viac? Možno majú aj väčší rozhľad a dokonca sa dokážu na veci pozerať z viacerých uhlov pohľadu. Nech sa na mňa niektorí novinári nehnevajú, ale veľa z nich je príčinou zla, ktoré sa tu deje. Pre ktoré majú ľudia v uliciach krvavé oči, alebo sa naopak boja povedať svoj názor, aby neboli nejako zaškatuľkovaný. Toto je ale šialené. Veď to chce nech si ide protestovať, kto nechce, nech nejde. Len preboha, neponižujme ľudí s iným názorom. Toto je šialené, kam sme sa dostali.

Zvrátená doba nenásytného spôsobu dobre zamaskovanej totality na nás pozerá spoza rohu. Či máš správny názor a správnu vlajku v profile na sociálnej sieti. Či máš dosť dúhy za nechtami a ten správny pocit. Hlavne nemôžeš sympatizovať s ministerkou kultúry, lebo to sa dnes v umeleckej obci (vraj) nenosí. Samozrejme, že je to blud. Nie je obec, ako obec. A Vranov nie je Bratislava. Na každom blude kúsok pravdy, no nikdy nie je celá pod božou ochranou.

Treba sa uvoľniť. Šialenci a zvrátení radikáli sa snažia chopiť politickej moci z každej strany. Nehľadiac na iných. Nehľadiac na to, že sú tu aj ľudia s iným názorom. Politika nikdy nerobila dobro vo svete. V štáte. V meste a či dedine. Nestaviam sa na žiadnu stranu, len zalievam zdravý rozum, cit, pochopenie a toleranciu voči inému pocitu a či názoru.

A hlavne sa z toho netreba posrať milí redaktori v DENNÍKU N, že si umelecký súbor v Košiciach spraví fotku s ministerkou kultúry.

Uvoľnite sa prosím.

J.M.

Moje stránky:

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1eT22U2zkOsAsF0qy7K9Gn

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100070180066559

IG: https://www.instagram.com/janmarton/

Martinus: https://www.martinus.sk/l?authors%5B0%5D=36481

Twitter: https://x.com/jan_marton/status/1241358186134847489

Slovenské literárne centrum: https://www.litcentrum.sk/autor/jan-marton

Knihy sú doménou väčšinou bohatších vrstiev obyvateľstva

18.09.2024

Vždy sa pristihnem pri tom, že som šťastný, že som ešte nikdy v tomto živote neodovzdal svoj bezvýznamný hlas žiadnemu politickému subjektu, na podporu ich propagandy. Dokonca sa mi často potvrdzuje aj moja obľúbená veta: Čo politik, to Kokot. Presne ako dnes ráno po zistení ďalších informácií z diania v našom štáte. Mnohí hovoria, že voliť je občianska [...]

Dobré správy :-)

12.09.2024

Môj nový román sa bude volať DEJINY ĽUDSKÉHO GÝČA. Vychádza 11.11.2024 a pokrstím ho 13.11.2024 o 18.00 v BRATISLAVE – SK Vajnorská. Nebude to obyčajný krst. Bude to dvojitý krst, spolu s novým románom Paľka HIRAXA Baričáka, ktorý dostal názov TEOM. A keďže dobrých krstov nie je nikdy dosť, naše romány opakovane pokrstíme aj 5.12.2024 v KOŠŤANOCH NAD TURCOM. [...]

Umelecká obec plná nadľudí

02.09.2024

Robo Papp dostal BAN na jednom nemenovanom hudobnom portáli len za to, že vyjadril slušnou formou svoj politický názor. Neuveriteľné. Stal sa hneď obeťou liberálneho lynču. Je to šialené, kam sme až dospeli. Týmto by som mu chcel vyjadriť podporu. Nehaním žiadnu politickú stranu, nakoľko som ešte nikdy v živote nebol voliť. Nie je však normálne, že ak si niekto povie [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

Ján Marton

Niektorí ľudia sa nikdy nezbláznia, tí musia mať ale príšerný život. - Ch. Bukowski

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 44922x
Priemerná čítanosť článkov: 1214x

Autor blogu

Kategórie