Založ si blog

Hrubá čiara nie je naratív

V pondelok večer som si pozrel v televízii Ta3 rozhovor zástupcu opozície, pána Grohlinga a neviem či mám plakať, alebo sa smiať. Neuveriteľné. Grohling neodpovedal ani na jednu otázku, ktorú mu dal moderátor pán Bielik. Toto je snáď šialené. Fakt ani na jednu!!!

Používanie slova NARATÍV sa stalo osobným športom liberálnych politikov. Toto kam až došlo? Čakal som aspoň minimálne ospravedlnenie za kúsky hnoja. Nie za celú vlečku, to nie. Minimálne sklopenie hlavy, alebo priznanie si aspoň malej omrvinky z toho chleba plného nenávisti, ktorý opoziční politici upiekli a ponúkali pod rúškom slušných a tolerantných ľudí.

Pán Bielik čítal citáty Grohlinga, ktoré povedal, a on nič. Absolútne nič. Žiadna sebareflexia. Že je Fico diktátor. Že nás čaká posledné slobodné leto. Že je Fico posluhovač Putina, že Fico môže za vraždu snúbencov Jána a Martiny… a ďalšie. Neuveriteľné. Haoxovské a dezinformačné naratívy ako príkadný politický marketing. Hnus. Čo si opozícia za poslednú dobu dovoľovala a všetko jej prechádzalo je šialené. Spolu s niektorými novinármi, ktorí im s prepáčením lízali zadky. Fuj. Za tento nechutný stav spoločnosti môžu práve zástupcovia tých, ktorí organizovali protesty a hecovali ľudí na námestiach. Nedali vláde ani 100 dní. A teraz o nich žiadajú za okrúhlym stolom?

Som veľmi smutný, že si opoziční politici vymysleli vlastný naratív, aby burcovali spoločnosť. Liberáli totiž používajú slovo NARATÍV ako maskovanie vlastnej nenávisti. Nejdú nás nikam pričleniť. K žiadnemu Rusku. Pán Grohling bez kože na tvári dnes úplne s úsmevom neodpovedal ani na jednu otázku pána Bielika a v pohode odišiel. Nemá svedomie.

Hrubá čiara nie je naratív. Hrubá čiara sa nesmie urobiť bez toho, aby došlo k vyvodeniu dôsledkov. Nie som za kolektívnu vinu, ale za tento stav je niekto zodpovední a dôsledky je potrebné vyvodiť.

Verím, že vláda prijme potrebné zákonné nástroje, aby sa takéto niečo neopakovalo. Aby opozícia nehecovala a nevymýšľala si vlastné naratívy, ktorými vymývali mozgy svojim voličom a vlastne aj celému Slovensku. Pán Grohling sa môže za dnešné vystúpenie v televízii Ta3 šialene hanbiť.

Nechutné.

 J.M.

Novinárske porno, alebo masturbácia propagandistického spravodajstva

23.06.2024

Propagandistická úderka v rámci spravodajstva TV MARKÍZA sa opäť vyznamenala a ani len na stotinu nezavávahala zase si raz kopnúť v hlavných správach do jedného z najlepších a najrešpektovanejších spisovateľov Slovenska. Do JOŽKA BANÁŠA. Umierajúci kôň kope z posledných síl a z papule mu ide čudná pena. Tak mi pripadá spravodajstvo TV MARKÍZA. Na niektoré veci [...]

Svet nám ofrázovieva

19.06.2024

Dnes je veľmi zaťažko bojovať na poli spoločenských tém vyváženou rétorikou s triezvym úsudkom, a či prijatím názoru toho druhého. Teda ak sa niekomu bojovať chce. Nielen počasie je rozpálené akosi priskoro tohto roku, ale aj ľudia sú ostrí. Mať dnes vlastný názor znamená mať nejakú nálepku. Nálepku, ktorú si niekto vymyslel, aby mohol toho druhého zosmiešniť, [...]

Korene

30.05.2024

Stáva sa to pomerne často, že mi báseň príde len tak absolútne nečakane počas prenikania priestoru skrz dlane, alebo len známu tvár a či vôňu, ktorá mi pripomína moje dejiny. Keď si jej verše narýchlo niekam nepoznačím, nemám šancu sa k nej už nikdy vrátiť. A už vôbec nie ju dokončiť. Toto je iný prípad, poznačil som si ju a zároveň ju vlastne hneď aj dokončil [...]

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Matúš Šutaj Eštok

Ministerstvo vnútra dostalo pokutu 90-tisíc eur za odstavenie čurillovcov mimo službu

25.06.2024 20:18

Rezort vnútra sa odvolá voči tomuto rozhodnutiu Úradu na ochranu oznamovateľov.

Ján Marton

Niektorí ľudia sa nikdy nezbláznia, tí musia mať ale príšerný život. - Ch. Bukowski

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 23182x
Priemerná čítanosť článkov: 1159x

Autor blogu

Kategórie