Založ si blog

Embr – Embr

Embr je zaujímavá formácia, ktorá ma očarila svojou neprvoplánosťou a hodnotným zvukom. Čo sa týka škatuliek, bolo by to skutočne na povážení, ale mohli by sme to zaradiť do doom, progress alebo dark a či dokonca gotik odnože. Záleží od uhla počutia. Atmosféra Embr je vskutku geniálna. Toto prevedenie ľahkej gotiky, ktoré je prepletené rôznymi ďalšími prvkami, sa mieša do moderne zrejúceho kolosu poctivej muziky. The Gathering v najlepších časoch by bolo možno najlepšie možné prirovnanie. I keď v Embr cítim zvláštnu pridanú hodnotu akéhosi experimentu. Naposledy ma takto pozitívne šokovali čo sa podobného žánru týka Vuur s Anneke, bývalou speváčkou The Gathering. Ale rovnako tak aj Cellar Darling, ktorí ma šokovali podobným spôsobom ako Embr.

Neokukané postupy a dokonalá vyváženosť. Melanchólia so silnou zádumčivosťou, ale aj pritvrdenie, ktoré ma baví. Pieseň „Black“ je dokonalou víziou modernej gotiky, ktorej atmosféru môžem a veľmi jej pristane. „Owesed“ pokračuje v nastolenom tempe, ale aj atmosfére z ľahka temného charateru.“Leave Us“ pôsobí minimalisticky a dokonalé vystupňovanie deja je sprievodným aktom piesne, ktorá lomcuje so všetkými mojimi pórmi.

Ak máte radi gotické prevedenie muziky a ste fanúšikmi tvrdej muziky, Embr by vás určite nemali minúť. Predstavujú moderné poňatie muziky, ktorá nie je iba povrchného charakteru, ale dokáže poriadne zasiahnuť aj do hlbokého vnútra. „The Conflcit“ nesmierne a asi najviac evokujú slávnejších kolegov The Gathering, v tejto piesni je to presvedčivé. „Yellow“ je dokonalosť sama o sebe. Vokálna podoba odvrátených tvárí ale aj celková štruktúra piesne v sebe demonštruje dve tváre jednej piesne, ktoré do seba dokonale zapadajú. „Everybody“ ľahkým spomalením navodia zvláštnu noise atmosféru a „Normega“ do nás napáli detonačnú štruktúru dokonalej gotiky. „End Cycle“ pokračuje v dokonalej jazde a neostáva nič iné, iba spokojne pokyvovať hlavou. Predposledná „325“ nás pomaly dostáva do finále a „Corrupt“ uzaviera nádherný album, plný fanázie, gotiky, atmosféry a poctivej muziky s moderným soundom. Garantujem Vám, že jedno počutie Vám nebude stačiť.

Už dlho som nepočul tak celistvú a života schopnú nahrávku. Kapela svoje muzikantské schopnosti zúročila naplno. Nie je jej čo vytknúť, ba práve naopak.

Hodnotenie: 9/10

Vydané: 12/2023

Label: Black Doomba Records

Okno z prstov

10.05.2024

Včera sme oslávili Deň víťazstva nad fašizmom. Toľko nechutných paradoxov, ktoré v sebe spája dnešný svet je skôr pietnym posolstvom. Nie oslavným, takže deň po kladení vencov na pomníky, môžem za seba povedať – nie: Nad fašizmom sme nezvíťazili, ale že vôbec. Nie je čas na prázdne gestá s pozdravom mieru, ako to zvyknú robiť vysokopostavení politici keď ich [...]

Propaganda a jej mierové výkriky

26.04.2024

Popravde som si myslel, teda naivne som si myslel, že všetko akosi po tej inkriminovanej nedeli utíchne. Inkriminovanú nedeľu mám na mysli nedeľnú noc, kedy sa prišlo na to, kto bude nový demokraticky zvolený prezident. Veľmi som sa mýlil. Musím však uznať, že som sa v koži pozorovateľa cítil veľmi dobre. Ja ako večný – teda zatiaľ absolútny nevolič som sledoval [...]

Nevolím

06.04.2024

Už od zajtra sa snáď to pnutie medzi ľuďmi, ktoré vytvárajú dve politické propagandy upokojí. Vyhrá lepší marketing. Lepšie vykonštruované sľuby a prázdne drísty. Je to môj názor a nikomu ho nevnucujem. Rozhodol som sa aj preto ignorovať voľbu prezidenta, nakoľko nie som zástanca menšieho zla. Nepáčilo sa mi však, ako si ľudia démonicky a s krvavými očami [...]

Kami Rita šerpa

Nepálsky šerpa Kami Rita pokoril vlastný rekord, na Mount Evereste stál už 29-krát

12.05.2024 22:49

Známy horolezec Kami Rita má na svojom konte aj niekoľko ďalších osemtisícoviek.

voľby, katalánsko

Voľby v Katalánsku vyhrali socialisti, vládu však sami nezostavia

12.05.2024 22:25, aktualizované: 22:38

V Katalánsku sú už viac než desať rokov pri moci politické strany, ktoré podporujú nezávislosť tohto španielskeho regiónu.

šojgu, putin

Putin odvolal Šojgua z postu ministra obrany

12.05.2024 21:36, aktualizované: 22:01

Za nového ministra obrany Putin navrhol vymenovať doterajšieho vicepremiéra Andreja Belousova.

izrael, gaza, tanky

Izrael otvoril nový hraničný priechod do Pásma Gazy

12.05.2024 20:40

Má byť určený pre prísun humanitárnej pomoci.

Ján Marton

Niektorí ľudia sa nikdy nezbláznia, tí musia mať ale príšerný život. - Ch. Bukowski

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 15121x
Priemerná čítanosť článkov: 1008x

Autor blogu

Kategórie